Direct naar de content

Hoe vraag ik een projectbijdrage aan?

Is jouw project al kant en klaar? Weet je wat je gaat doen en wanneer? Laat ons weten wat je van plan bent. Dan kunnen we jouw activiteit meenemen in de programmering.

Ben je nog op zoek naar steun voor je project? Dan kun je een bijdrage aanvragen voor activiteiten bij de Stichting Schiedam viert 750. Als inwoner kun je voor kleine projecten tot 1.500 euro aanvragen. Wil je als organisatie iets groters doen voor de stad, dan kun je tot 5.000, 10.000, 25.000 of 50.000 euro aanvragen. Voor een paar hele bijzondere projecten kan de stichting in sommige gevallen een hoger bedrag bijdragen. Neem hiervoor contact op met het Programmabureau 750. De eerste aanvraagronde van voorjaar ’24 loopt tot 12 mei. Aanvragers krijgen uiterlijk 12 juni bericht. De volgende mogelijkheid om een aanvraag te doen is het najaar van 2024.

Lees voor het aanvragen van een bijdrage heel goed de spelregels door. Bekijk ook de video met uitleg. Daarna loop je de quickscan door. Bestaande jaarlijkse projecten of evenementen kunnen alleen een aanvraag doen als het een duidelijke ‘750-plus’ betreft, als aanvulling op het bestaande project in het kader van Schiedam viert 750. De standaard subsidie vraag je dan aan zoals je altijd doet (bij de bestaande loketten).

Komt jouw activiteit in aanmerking voor een bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier in. Vind je vertellen fijner dan schrijven? Dan mag je je aanvraag ook via een filmpje van maximaal 5 minuten doen.