Direct naar de content

‘Meld rare situaties!’

Er is een nieuwe wijkagent voor de bedrijventerreinen! “Laat dat woord ‘nieuw’ maar weg”, stelt wijkagent Mitchel Muth. “Ik ben al driekwart jaar aan de slag in de ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder.” Ook Nieuw-Mathenesse valt onder zijn aandachtsgebied. Hij werkte daarvoor al in Schiedam dus het gebied is hem niet onbekend. “De polders zien er zoveel beter uit in vergelijking met de jaren ervoor! Je ziet veel nieuwbouw. Links en rechts verrijzen mooie nieuwe bedrijfspanden.”

Het valt wijkagent Mitchel wel op dat er weinig meldingen komen vanuit de bedrijventerreinen. Dan gaat het hem niet om een melding van een fietswrak op straat. Daar is immers het nummer 14 010 voor. “Maar valt u iets raars op in de nachtelijke uren? Ziet u op rare tijdstippen bijvoorbeeld mensen met sporttassen een pand binnen gaan dat eigenlijk gesloten is? Maak er een melding van. Dan ga ik met mijn collega’s van Handhaving kijken wat er achter de deur gebeurt.”
Mensen kunnen verdachte situaties melden via Meld Misdaad Anoniem.

Wijkagent Mitchel benadrukt dat een melding echt anoniem is; een naam wordt niet genoteerd. “Ik hoop dat men mij op de bedrijventerreinen gaat ‘vinden’. Samen kunnen we werken aan een betere, veiligere polder. Daar hebben we allemaal baat bij, ook de ondernemers.”