Direct naar de content

Nieuws uit Spaland en Sveaparken

Voorbereidingen ophogen plein Olof Palmeborg

Het plein wordt in 2025 opgehoogd. Dit geeft de mogelijkheid om het plein net even anders in te richten. In april stond het projectteam Sveaborg met de tuktuk op het plein om de eerste wensen en ideeën van de direct omwonenden op te halen. Afgelopen week stonden we daar weer om de eerste schets met omwonenden te delen. We kregen hier complimenten maar ook vragen over. Onze landschapsarchitect neemt deze opmerkingen mee en gaat ze verwerken in een definitief ontwerp. Dit ontwerp wordt na de zomer weer gedeeld met de omwonenden.

Aanpassing rotonde Slimme Watering, Zwaluwlaan en ’s-Gravelandseweg

De gemeente gaat de rotonde bij de Slimme Watering, Zwaluwlaan en ’s-Gravelandseweg aanpassen. Dit komt voort uit de door de gemeenteraad vastgestelde Mobiliteitsvisie. Dit is een strategisch plan waarin de gemeente zijn doelen en plannen voor vervoer en mobiliteit vastlegt om deze in de toekomst te verbeteren. In deze visie staat de opdracht om de bereikbaarheid van Schiedam-noord te verbeteren. Met de aanpassingen zal de doorstroming van het verkeer bij deze rotonde beter worden. Lees verder.

Feest in De Gaarden

Woensdag 3 juli was het feest in De Gaarden. Onder het genot van een hapje en een drankje is het einde van de werkzaamheden in deze buurt gevierd. Wethouder Cemil Kahramanoğlu (openbare ruimte) was erbij en sprak met de aanwezigen. De speeltuin aan de Moerbeigaarde is samen met de kinderen samengesteld. Zij kozen voor natuurlijke materialen en meer groen. Langs het Jaap de Raatpad is een nieuwe natuurspeeltuin aangelegd. De buurt heeft een nieuwe inrichting gekregen en is opgehoogd.

Start beschilderen elektriciteitshuisje in De Akkers

Een initiatief van bewoners wordt werkelijkheid. Op dit moment is kunstenares Ivonne van Nieuwendijk het elektriciteitshuisje helemaal aan het beschilderen. Tijdens een gesprek met omwonenden heeft Ivonne een ontwerp gemaakt. Dit werd goedgekeurd waarna zij aan de slag kon gaan. Heb jij de beschildering al gezien? Fiets of loop eens langs de Boekweitakker en neem een kijkje!