Direct naar de content

Terugblik themawijkoverleg ‘bereikbaarheid in de noordrand’

Woensdag 3 juli vond het themawijkoverleg plaats in basisschool De Klinker. Met als thema ‘bereikbaarheid in de noordrand’. Onder de noemer ‘vernieuwend de wijk in’ proberen we steeds nieuwe manieren om in contact te komen met de bewoners. Is het reguliere wijkoverleg nog wel van deze tijd? Vandaar dit keer een thema.

Van voor en door bewoners

De avond is voorbereid door een aantal enthousiaste bewoners. Zij hebben de avond afgetrapt en daarna presenteerde mijn collega Dominik van Lankeren de plannen rond de bereikbaarheid van de noordrand vanuit zijn vakgebied verkeer en mobiliteit. De tweede presentatie was vanuit de Vereniging Gehandicaptenorganisaties Rotterdam, Jan Poot deelde zijn tips en ervaringen binnen het openbaar gebied. Daarna gingen de aanwezigen in groepjes uit elkaar om aan de tafels in gesprek te gaan. Waar lopen zij tegenaan, wat kan je zelf veranderen en wat kan de overheid betekenen? De voorbereidingsgroep werkt alles uit tot een verslag.

Op naar het volgende themaoverleg (en/ of een andere vorm). De aanwezigen stelden als volgend thema ‘veiligheid’ voor. Hier gaan we mee aan de slag! Wil je ook helpen met de voorbereiding? Neem dan contact met mij op.

Bijgaand de presentaties van deze avond:

  • presentatie Dominik van Lankeren
  • presentatie Vereniging Gehandicaptenorganisaties Rotterdam