Direct naar de content

Wat is er gebeurd in de wijk?

Woensdag 22 mei – Wijktafel Kinderbuurt

Op 22 mei bezochten we samen met Woonplus, Toezicht en Handhaving, het WOT, Beheer, Wijkontwikkeling en Sociaal Domein met de Tuk Tuk de omgeving Kinderbuurt. We gingen in gesprek met bewoners om te horen wat er leeft en speelt in de buurt. We hebben veel positieve geluiden gehoord. Bewoners vinden het fijn om in de historische binnenstad te wonen, vlakbij allerlei voorzieningen. Ook hebben we verbeterpunten meegekregen over de buitenruimte. We kijken wat we op kunnen pakken.

Maandag 29 mei – Bijeenkomst bewoners Woonplus

Op maandagavond 29 mei organiseerde Woonplus een bijeenkomst in de Korenbeurs voor bewoners in de Nieuwe Buurt en omgeving. Er waren ook diverse netwerkpartners aanwezig. De vragen die centraal stonden waren: hoe kunnen we elkaar beter leren kennen, wat is er nodig om de buurt leefbaarder te maken en hoe kunnen we dat samen oppakken. Er zijn goede idee├źn aangedragen waar Woonplus samen met de bewoners mee aan de slag gaat.

Dinsdag 30 mei – Stichting Centrummanagement Schiedam in gesprek over een levendige binnenstad

Het centrummanagement zet zich in om de binnenstad levendig en aantrekkelijk te maken. Er gebeurt daardoor steeds meer in de stad. Maar wat betekent dit voor bewoners en hoe ervaren zij dit? Tijd om met elkaar in gesprek te gaan. De avond werd druk bezocht. De conclusie is dat bewoners het leuk vinden om in de binnenstad te wonen en het hoort erbij dat het levendig is. Ze willen graag dat de balans tussen wonen, werken en beleven goed is. Daarbij willen ze graag geïnformeerd worden en meedenken. Centrummanagement pakt dit verder op door in de verschillende gebieden te kijken wat er leeft en speelt om zo te komen tot nadere afspraken met elkaar.