Direct naar de content

Wat is er gebeurd in de wijk?

Woensdag 3 april – Inloopbijeenkomst Metropolitaan fietspad Westland – Rotterdam

In 2020 is gestart met de ontwikkeling van een fietsroute die de gemeenten Westland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam met elkaar verbindt. Deze route van 27 kilometer verbindt woon- en werklocaties met elkaar en wordt gerealiseerd door de vijf gemeenten. De route die door West loopt wordt veiliger en comfortabeler door de aanleg van brede fietspaden, met aandacht voor groen en beleving en waar mogelijk voorrang voor de fiets. In 2026 is de route gereed. Op de woensdag 3 april was in de Erker een inloopbijeenkomst. Lees meer.

Woensdag 17 april – Kinderen opgejaagd in West

De politie, jongerenwerk en gemeente Schiedam organiseerden op woensdag 17 april ‘The Hunt’ voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud. De jongeren moesten uit handen blijven van de politie. Het spel The Hunt is gebaseerd op de tv-programma’s Het Jachtseizoen en Hunted. Het doel was om jongeren op een speelse en positieve manier in contact en verbinding te brengen met de politie, handhavers en jongerenwerkers. Lees meer.

Woensdag 15 mei – Met de Tuk Tuk de wijk in

Op woensdag 15 mei stonden we samen met Woonplus met een Tuk Tuk op de hoek Rubensplein – Rembrandlaan. We zijn met bewoners en ondernemers in gesprek gegaan over de wijk. Lees meer.

Woensdag 29 mei – Actieve bewonersgroep rond metrostation Troelstralaan

Bewoners rond de Troelstralaan hebben het gebied rond het metrostation schoon gemaakt. Tijdens het afval rapen zagen ze nog meer dingen die beter kunnen. Lees meer.